О нама 

+38118212535

О нама

 

Наша школа, Oсновна школа „Мирослав Антић“, почела је са радом у другој половини двадесетог века, 1983. године. Интересантно је да је изграђена средствима која су издвојиле саме Нишлије путем самодоприноса. На отварању је понела назив Основна школа „Родољуб Чолаковић“ у знак сећања на лик и дело великог прегаоца и борца за ослобођење од окупатора, који је преминуо исте године.

Носећи име Родољуба Чолаковића изнедрила је много генерација даровите, вредне и васпитане деце, све до 2004. године, када је, уз сагласност Министарства просвете и спорта, променила назив у Основна школа „Мирослав Антић“.

Школу „Мирослав Антић“ чине матична школа која се налази у Књажевачкој улици 156 и истурено одељење у Доњој Врежини, тако да обухвата велику територију панталејске општине у насељима Дурлан, Чалије и Доња Врежина.

Школа је, можемо слободно рећи, „тесна“ за око хиљаду ученика, иако располаже са двадесет учионица, дигиталном учионицом, кабинетом за ликовно и две учионице за целодневни боравак деце. Али, кад деца нису бесна, шкoла није тесна!

Ученици своја интересовања могу задовољити и у добро опремљеној библиотеци, медијатеци, као и на многобројним спортским теренима у оквиру школског дворишта. А да би се живот школе одвијао како доликује, ту су и све остале пратеће просторије неопходне наставницима, управи, администрацији и осталом особљу школе.

О здрављу дечјих зуба брине стоматолог који ради у амбуланти у оквиру школе.

Безбедност деце је гарантована од 2005. године радом школског полицајца и учешћем школе у пројекту Школа без насиља.

У нашој школи свако може да учи лако због тога што је опремљена дидактичким наставним средствима, стручном литературом и спортском опремом која омогућава реализацију инклузивног образовања.

На основу тридесетогодишњег искуства школа се развија, расте и напредује упорним заједничким радом свих у најбољем интересу ученика.

Фотографија школе